Stichting Present (videoproductie)

Videoproductie Grafische vormgeving

Stichting Present

Stichting Present geloven dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor een ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Stichting Present wil die schakel zijn.

Stichting Present wil deze missie volgen en heeft daarom een traineeship opgezet voor jongeren. Zij willen de traineeship Jong Present onder de aandacht brengen bij anderen en daarom mochten wij voor ze een videoproductie doen.

Alejandro heeft een droom!

Video's én blogs

De nabewerking van de video's is gedaan door onze videograaf. De opbouw van de video is in samenwerking met de verschillende vastgesteld. De video's zijn met professioneel apparatuur opgenomen en ook is er goede kwaliteit geluid.

Naast dat alle trainees een eigen video hebben van tussen de 1 en 2 minuten. Zijn er ook blogs uitgeschreven van hun gehele interview. Hierin lees je hoe ze bij Present terecht zijn gekomen, wat precies hun werkzaamheden waren, wat ze ervan geleerd hebben en hoe ze nu verder gaan.

"Ik was alles kwijt geraakt in mijn leven"

Een stukje uit de blog van Yohan:

Yohan voor Present en Yohan na Present

“Daar zit een wereld van verschil tussen. De Yohan voor de trainee had veel aan z’n hoofd en was heel erg op zoek naar wie hij nu eigenlijk was. De Yohan die ik nu ben, na de trainee, staat heel sterk in z’n schoenen. Weet waar z’n krachten liggen, ontdekt heeft wie hij is en waar hij heen wil. Dat klinkt heel goed.. En het voelt nog beter!”


Lees hier de hele blog over Yohan

Trainee Eveline vertelt over haar ervaringen

Een stuk uit de blog van Eveline, lees hier de blog helemaal.

Het mooiste vond Eveline dat ze zelf als projectbegeleider op pad mocht. “Ik mocht van begin tot eind zelf de boel oppakken. Natuurlijk krijg je nog wel wat hulp als je dat nodig hebt, maar je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk.” Dat gaf Eveline een goed gevoel. “In het begin denk je aan alles wat je nog moet regelen en het onder controle moet krijgen. Uiteindelijk behaal je het doel. Het doel om de mensen samen te brengen. Nog gaver is dat ze dan zelfs nog verder gaan met het project dat ik heb opgezet.”

Nazorg

We verzorgden voor Present ook de nazorg. De blogs fungeren namelijk ook als content voor op social media. Met de hoeveelheid geschreven tekst en de vele fragmenten uit de interviews kan er voor wel een lange tijd content worden gecreeërd voor op verschillende kanalen.

Bekijk hieronder nog een video van een van de trainees. Lees en bekijk hier alle video's en blogs.

Jong Present trainee Jochem (20 jaar)

Ontwerp methodiek stichting Present

Stichting Present heeft een methodiek ontwikkeld voor de traineeship Jong Present. Wij hebben deze methodiek in de stijl van stichting Present ontworpen in een mooi werkboekje.

Mogen wij ook voor u aan de slag?

Wij willen graag samen de mogelijkheden tot samenwerken ontdekken.
Thee met mini Tony Chocolonely of toch liever koffie? Neem contact op!Kom gerust langs